keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

HIV Malesiassa

Malesiassa HIV-tapauksia on raportoitu vuodesta 1986 alkaen Minister of Healthin toimesta. Siitä alkaen HIV-tapauksia on vahvistettu olevan Malesiassa noin 85.000 ja yli 11.000 on kuollut sairauteen vuoden 2008 loppuun mennessä. Yli puolet HIV-positiivisista on iältään 20-39-vuotiaita. HIV leviää Malesiassa huumeneulojen ja suojaamattoman homo/hetero-seksin välityksellä. Suurin osa tapauksista on miehiä, mutta naisten osuus on lisääntymään päin.

Suurimmassa riskiryhmässä saada HIV-tartunta ovat prostituoidut, homoseksuaalit ja huumeneuloja käyttävät. Malesialaisen HIV-tutkijan mukaan Malesiaa uhkaa tulevaisuudessa HIV-epidemia, eikä maassa toimita lainkaan sen ennaltaehkäisemiseksi.

Yksi suuri ongelma on tiedon puute. Malesiassa ei anneta seksuaalivalistusta kouluissa. Edes college-opiskelijoille ei voida kertoa suojaamattoman seksin ja HIV:n vaaroista. Seksistä puhuminen on maassa edelleen tabu. Siksi seksistä puhuminen on vaikeaa vanhempien lisäksi myös monille nuorille, eikä tietoa ole juurikaan saatavilla. Siksi myös ei-toivotut raskaudet ovat Malesiassa kohtalaisen yleisiä ja näitä ei-toivottoja lapsia hylätään usein. Islamin-usko kieltää kondomin käytön ainakin osittain ja se tekee myös masturboinnista laitonta.

Seksityöläisten suojautumista HIV:ltä vaikeuttaa osittain myös Malesian laki. Lain mukaan seksityöläinen voidaan pidättää kadulla, jos hän kantaa kondomia mukanaan. Siksi monet prostituoidut eivät pidä kondomeita mukanaan, ja toisaalta myös monet asiakkaat vaativat seksiä ilman kondomia. Homoseksuaaleille miehille Malesian laki aiheuttaa myös vaikeuksia. Koska homo-seksi on kiellettyä, monet homo-miehet elävät kaksoiselämää. He menevät naimisiin naisen kanssa, mutta ovat samaan aikaan suhteessa miehen kanssa.

Malesiassa HIV:ä vastaan taistelee Malaysian AIDS Council (MAC). Organisaatio on perustettu Minister of Healthyn toimesta. Todellisuus kuitenkin on se, että tilanne pahenee ja tartuntojen määrä kasvaa edelleen. Seksivalistusta maassa ei juurikaan anneta ja AIDS:n vastaiset kampanjat eivät jaa tarpeellista tietoa. Jos muutosta ei tapahdu, on maa kohtaamassa tulevaisuudessa HIV-epidemian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti