keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Niitä on paljon! Ne ovat samanlaisia!

Kun Suomen maanteitä vaeltava kansa kaipaa virkistystä, on silloin pysähdyttävä johonkin. Isojen teiden varsilta loistavilta kauppapaikoilta tilat valloittanut S-ryhmän ketju tarjoaa vastauksen tähän kysyntään. Puhun tietenkin ABC-liikenneasemista.

Aiemmin teiden varsilla oli paljon pieniä huoltamoita, joilta sai myös tankkauksen ja korjauspalveluiden lisäksi munkin ja kahvikupposen. Nyt tilanne on kääntynyt vastaiseen. Liikenneasemat ovat isoja ihmisten palvelemiseen keskittyneitä keskuksia, joissa auto on jätetty sivurooliin. Bensan ja ikkunoiden pesun lisäksi ei menopelille juuri muuta ylläpitoa ole tarjolla. Sen sijaan ihmisille on tarjolla monen moista.

ABC on mielestäni loistava konsepti. Se keskittyy selkeästi palvelemaan matkaansa taittavia ihmisiä. Matkoillahan täytyy pitää taukoja, syödä, juoda ja käydä kaupassa. ABC vastaa juuri tähän kysyntään. Se tarjoaa monenlaista ruokaa listalta löytyvistä annoksista pikaruokiin. Kahvitauon lomassa on mukava poiketa laajoilla aukioloajoilla varustettuihin, kohtalaisen edullisiin ja isoihin liikennemyymälän sisään sijoitettuihin marketteihin. ABC:ltä löytyy jokaiselle jotakin.

Kun ABC:lle pysähtyy, tietää jo etukäteen tarkkaan, mitä saa. Tämän yllätyksettömyyden voi laskea posiviitiseksi sekä negatiiviseksi puoleksi. Toisaalta tietää, että huoltoaseman munkki ei ole kaksi päivää vanha kova koppura, mutta myöskään noutopöydän antimet eivät pääse ilahduttamaan odottamattomalla herkullisuudellaan. Kaikki on tuttua ja turvallista ABC:lla.

Bonuskysymyksenä esitän tähän loppuun kysymyksen, että mikä siinä ABC:n legendaarisessa bonuspannussa on se bonus? Kertokoon, ken tietää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti