keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Nokia Asha 306

Kaipasin kiperästi uutta puhelinta, mutta valitettavasti pienellä budjetilla. Nokian Lumia 710 oli hetken aikaa kiikarissani, mutta totesin ottavani mieluummin edullisemman mallin Lumiasta olisi saanut maksaa nyt noin 230 euroa. 

Valintani kohdistui alle sata euroa maksaneeseen Nokia Asha 306:en. Harkitsin myös Samsungin Galaxy Pocketia, jota myytiin Gigantissa hintaan 99 euroa. Kolmas vaihtoehto, HTC:n Explorer, olisi irronnut samalla hinnalla. Nokialaisestani ja ensimmäisestä älypuhelimestani maksoin viisi euroa vähemmän Gigantissa. Puhelin on myös ensimmäinen kosketusnäytöllinen käytössäni.

HTC ja Samsung olisivat tarjonneet käyttöliittymäksi Androidia. Nokian Asha 306:ssa on uusi Asha Touch -käyttöliittymä. Asha 306:n näyttö on 3 tuumainen sijoittuen näin HTC:n (3,2 tuumaa) ja Samsungin (2,8 tuumaa) kosketusnäyttöjen väliin. 

Nokia Asha 306 on nyt ollut minulla reilut kaksi vuorokautta käytössä ja akku on ensilataamisella kestänyt hyvin, kaksi palkkia neljästä on kulunut. Öiksi olen puhelimen sammuttanut, sillä herätyskello toimii silti aamuisin. Näin voi säästää akkua ja säästyy myöhäisiltä tai liian aikaisilta yhteydenotoilta.

Puhelin tuntuu jämäkältä ja käteensopivalta. Alan pikkuhiljaa tottumaan kosketusnäytön käyttämiseen ja viestien kirjoittaminen sujuu jo hyvin. Muutenkin puhelin on yksinkertainen. Kaikkien ohjelmien kuvakkeet löytyvät näytöltä heti etusivulta. Sivulle pyyhkäisemällä pääsee nopeasti soittotoimintoon. Tekstiviestiäkin pääsee kirjoittamaan kolmella painalluksella. Puhelimessa on kahden megapikselin kamera, mutta en tätä kuvaamiseen ostanutkaan.

Puhelimessa toimii Nokian Kartat -palvelu. Otin DNA:lta liikkuvan laajakaistan puhelimeeni hintaan 4,90 euroa kuukaudessa. Yhteys on hidas (maksimi 512 kbt/s), mutta käyttö rajatonta. Näin puhelimella pääsee mukavasti selailemaan nettiä, esimerkiksi Facebookia ja vieläpä yllättävän nopeasti. Latasin myös heti WhatsApp-viestipalvelun, jolla pääsee lähettelemään viestejä internetin välityksellä maksamatta tekstiviesteistä. Sen käyttäminen on ilmaista ensimmäisen vuoden ajan ja sen jälkeen vajaan euron vuodessa.

Asha-puhelinten ostajille tarjotaan myös 40 ilmaisen EA-pelin lataus. Päätin heti testata Wormsia, joka oli onnistuttu mallintamaan puhelimen ruudulle mukavasti. Tämän hintatason puhelimissa näytön grafiikka ei luonnollisestikaan ole kovin tarkka. 

Olen ollut todella skeptinen sen suhteen, mitä ominaisuuksia tarvitsen puhelimeltani. Minulle on periaatteessa riittänyt, että voi soittaa, lähettää viestejä ja asettaa herätyksen. Nyt olen kuitenkin aivan innoissani räpläämässä uutta leluani. Asha 306 tarjoaa mielestäni hyvää hinta/laatu-suhdetta. Se sopii minulle, joka en kaipaa älypuhelimeltani kovia tehoja. Puhelimen käyttäminen on ollut helppoa, kun vain oppii pyyhkäisy- ja näppäilytekniikat, sekä sen, mistä tapahtuu mitäkin. Puhelin ei ole tiltannut laisinkaan. Mielestäni tässä on hyvä puhelin ensimmäiseksi älypuhelimeksi yhteydenpitoon, kevyeen pelailuun ja netin selailuun. 


EDIT 6.9.2012

Reilu kuukausi käyttöä takana, enkä ole suurempiin murheisiin törmännyt ja olen edelleen tyytyväinen. WhatsApp:a käyttäessä ja kirjoittaessa on joskus vaikeata näpätä oikein pieniä kuvakkeita. Virhenäppäilystä saattaa seurata, että koko kirjoittamasi teksti, jota et ole lähettänyt, katoaa, kun vahingossa poistut kirjoitustilasta.

EDIT 8.9.2012

Nyt puhelinta saa Gigantista jo 65 eurolla! Sanoisin, että huipputarjous tästä puhelimesta.

3 kommenttia:

  1. Miten sait ladattua nuo 40 ilmaista peliä, minulla on sama puhelin mutta niitä pelejä ei pysty lataamaan tulee aina teksti "palvelimeen ei saada yhteyttä" kun yritän ladata noita pelejä.

    VastaaPoista
  2. Onko puhelimessasi toimiva internet-yhteys? Sen se ainakin vaatii. Muuta en osaa näin äkkiä neuvoa.

    VastaaPoista
  3. Ostin juuri Ashan ja latasin whatsappin, mutta en saa sitä toimimaan. Asennuksen jälkeen sovellus herjaa jotain puhelimen asetuksista...jotain fiksua neuvoa?

    VastaaPoista