tiistai 14. tammikuuta 2014

Kiinnostavia yrityksiä, osa 7: Fortum

Juttusarjassa kiinnostavista yrityksistä esittelen lyhyesti yhtiöitä, joissa haluaisin työskennellä tai jotka ovat muuten mielenkiintoisia tai ajankohtaisia.

Fortum on suuri suomalainen listayhtiö, jonka liiketoimintaa on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut. 

Yhtiön toimiala on pitkälle kehittynyt ja vahvasti kilpailtu. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat.

Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä.

Fortum on ollut vuoden 2014 alussa uutisissa sen saaman jälkiveropäätöksen takia, jonka mukaan sen pitää maksaa yli 100 miljoonaa euroa jälkiveroa vuodelta 2007. Suurempi uutinen on kuitenkin Fortumin sähköverkonmyyminen ulkomaisille suursijoittajille. Kauppahinta on 2,55 miljardia euroa. Myyntivoittoa kirjataan 1,9 miljardia euroa. Tämän takia on esitetty arvauksia, että keväällä 2014 maksettava osinko voisi olla jopa 2 euroa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti