maanantai 16. toukokuuta 2016

Kauppatieteiden valintakoekirjallisuus 2016

Valintakokeeseen materiaalina on kolme kirjaa:

Johtaminen & Markkinointi

Anu Puusa, Helen Reijonen, Pauli Juuti ja Tommi Laukkanen: Akatemiasta markkinapaikalle – johtaminen ja markkinointi aikansa kuvina

Laskentatoimi ja rahoitus

Ikäheimo-Laitinen-Laitinen-Puttonen: Yrityksen taloushallinto tänään

Kansantaloustiede

Hyytinen-Maliranta: Yritysjohdon taloustiede: Yritykset taloudessa ja taloustieteessä

Kaksi ensimmäistä kirjaa ovat tuttuja vuodelta 2016, mutta kansantaloustieteen kirja on uusi. Näiden lisäksi on hallittava lukion lyhyen matematiikan talousmatematiikan kurssin sisältö.

Tavanomaiseen laskentatoimeen, rahoitukseen, taloustieteeseen ja talouteen liittyvien laskutoimitusten osaamisella on siis suuri merkitys pääsykokeessa.

Valintakoe muuttuu soveltavammaksi, mikä on hyvä asia, sillä useiden kirjojen ulkoluku valintakoetta varten on minusta turhinta, mitä olen tehnyt. Tai no, toki se mahdollisti pääsyn yliopistoon, mutta silti. Enpä toista kertaa haluaisi sellaista tehdä. Uskon kuitenkin, ettei kauppatieteitä opiskelemaan päästäkseen edelleenkään tarvitse olla matemaattinen nero, sillä useimmat laskutoimitukset ovat yksinkertaisia yhteen- ja vähennyslaskuja ja prosenttilaskuja. Lisäksi vaaditaan kirjanpidon ymmärtämistä ja rahoituksen kaavojen muistamista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti